Saturday, 27 February 2016

Resepi Aiskrim Choki-Choki Paling Mudah

Resepi Ringkas Aiskrim Choki-Choki


aiskrim-choki-choki

Bahan-bahan:
1 tin susu cair
1 tin susu pekat
4 tin air tapis yang dimasak
secubit garam
2 1/2 sudu tepung jagung


Cara masak:
1) Kacau semua bahan. Kemudian didihkan dengan menggunakan api kecik.
2) Sudah masak, tutup api. Tunggu sehingga suam baru masukkan ke dalam plastik aiskrim.
3) Potong choki-choki. Picitkan choki-choki ke dalam plastik aiskrim.
4) Ikat hujung plastik aiskrim dan bekukan.

P/s: Tepung jagung digunakan supaya aiskrim jadi lebih lembut. Garam sebagai pembangkit rasa lemak-lemak bergabung bersama tepung jagung tu yang lebih sedap.



0 comments:

Post a Comment

Copyright © 2015 Resepi Mudah | Distributed By Gooyaabi Templates